Prijsvraag Architectuur Onderzoek & Studie
2016
Inzending voor prijsvraag ‘Challenge Kavel2: The Urban Lab’ in de Binckhorst te Den Haag. ...

Lees meer

Inzending voor prijsvraag ‘Challenge Kavel2: The Urban Lab’ in de Binckhorst te Den Haag.

ReSourceCity Binckhorst is een voorstel voor een circulaire hub, een werkplaats, laboratorium en spannende, uitnodigende plek ineen, als tijdelijke invulling van Kavel 2. In het gebouw staat maken, innoveren, beleven en ontmoeten centraal en wordt met ‘de voeten in de klei’ gewerkt aan de nieuwe, afvalvrije economie.

Het ontwerp is een expressie van deze circulariteit en het programma. Het ontwerp maakt gebruik van een geprefabriceerd, modulaire, energie-zuinig en volledig houten bouwsysteem dat tijdelijk opgetrokken wordt en na een aantal jaren verhuisd kan worden zonder  blijvende sporen achter te laten.

Vanuit de context is het gebouw op zichzelf, bewust niet volledig zelfvoorzienend. In samenhang met aanliggend gebouwen en gebruikers is het dat juist wél. In de stedelijke context is het namelijk veel efficienter en duurzamer om bepaalde voorzieningen te delen en het niet per gebouw te organiseren.

Vanwege het publieke karakter is het gebouw zo open en transparant mogelijk gemaakt. Het dak is daarbij openbaar toegankelijk en alle functies die het gebouw herbergt zijn zichtbaar vanaf de straat. 

 


Credits

Ontwerp: No.ARCH & WAM architecten

Concept en visie: 'Team Resource City'

Publiciteit

 

Architectuur Restauratie & renovatie
2016
Herbestemming van het voormalige Kwantum-pand aan de Grote Markt in Den Haag tot een 24-uurs ...

Lees meer

Herbestemming van het voormalige Kwantum pand aan de Grote Markt in Den Haag tot een 24-uurs horecaconcept dat voorziet in een nachtclub in de kelder, een restaurant op de begane grond, meeting spaces op de 1e en 2e verdieping en als hoogtepunt, bovenop het dak, een ‘rooftopbar’ met ruim dakterras en uitzicht over het centrum van Den Haag. 

Doel van deze opgave was om op deze voorname plek in het centrum van Den Haag, in aanvulling op andere horecagelegenheden in de directe omgeving, een unieke en onderscheidende plek te creëren in een iconisch pand dat na 12 jaar grotendeels leeg te hebben gestaan, vervuild en verpauperd was geraakt.

Daarbij was het de uitdaging om het gehavende gebouw, dat opgetrokken is in een brutalistische stijl, weer aanzien te geven en de uitbreiding van het gebouw te laten versmelten met deze architectuur.

De vanaf de straat zichtbare delen van de rooftopbar sluiten zoveel mogelijk aan op de architectonische elementen van het bestaande gebouw waarbij de gesloten hoofdmassa terug ligt en schuin wegloopt om zich zo juist te onttrekken aan het straatbeeld. Het interieur van de bar wordt gekarakteriseerd door eenvoud in afwerking en richt zich op de hoofdrolspelers, het uitzicht en het terras. De rooftopbar moet de sfeer van een strandtent in Scheveningen oproepen, dat niet de zee maar het dakenlandschap dat er niet tussenin ligt als uitzicht heeft.   

Voor het interieur van het restaurant en de verdiepingen is de hulp ingeschakeld van &Prast&Hooft architecten. Die heeft gezocht naar een stijl die oorspronkelijk en eigenzinnig is en op subtiele wijze verwijst naar de eerdere bestemming van het pand als Kwantum bouwmarkt.


Credits
  • Ontwerp: No.ARCH
  • Interieur: &Prast&Hooft
  • Aannemer: D.C.V. Bouwgroep
  • Fotografie: DCV / Beeldenfabriek
Onderzoek & Studie
2015
Als onderdeel van een visie op het verbeteren van de functionaliteit en aantrekkingskracht van de publieke functies van gebouw De Bazel te Amsterdam.... ...

Lees meer

Als onderdeel van een visie op het verbeteren van de functionaliteit en aantrekkingskracht van de publieke functies van gebouw De Bazel te Amsterdam, heeft No.ARCH onderzoek gedaan naar mogelijk ruimtelijke verbeteringen en de bouwkundige en installatie-technische haalbaarheid daarvan.


Credits

Ontwerp: No.ARCH (i.s.m. Kim Tuin)

Architectuur Interieur
2015
Deze woning is onderdeel is van een appartementengebouw in Amsterdam-Noord waarin particulieren in een hoge loftachtige casco ruimte, in eigen ...

Lees meer

Deze woning is onderdeel is van een appartementengebouw in Amsterdam-Noord waarin particulieren in een hoge loftachtige casco ruimte, in eigen beheer hun droomwoning realiseren.

Wat te doen met vijftig vierkante meter casco ruimte van bijna 6 meter hoog die we zojuist gekocht hebben? Dat is de opgave waar deze particuliere opdrachtgevers voor stonden.

Een groot programma op een relatief kleine oppervlakte, in een ruimte met loft-achtige kwaliteiten. Dat vormde de kern van deze opgave. Naast de woonkamer en keuken moesten er namelijk twee volwaardige slaapkamers, een ruime badkamer, garderoberuimte, apart toilet en een bijkeuken komen. Dat alles binnen een beperkt budget, zonder de ruimtelijk kwaliteit van de hoge, lege casco-woning, en het fantastisch uitzicht op het IJ aan te tasten.
Een programma dat lastig verenigbaar is met de zeer beperkte oppervlakte van de woning. Vooral de wens om zowel een grote open vide, als een tweepersoonsslaapkamer aan de gevel te hebben vormde een grote uitdaging. De rigide verdeling van de stalen pui was daarbij een extra handicap omdat die bepaalt waar de binnenwand van de slaapkamer aan moet sluiten op de gevel.

De oplossing werd gevonden in het slim positioneren van de wanden, een vloeruitkraging en de toepassing van verdiepingshoge binnenpuien. Om de binnenwand aan te laten sluiten op de gevelpui maar toch voldoende breedte over te houden voor een volwaardige kamer loopt de vloerlijn van de vide loopt schuin weg naar de gevel. Door in de smalle, taps toelopende kamer die zo ontstaat, een uitkraging te maken die als een soort erker de vide in steekt, wordt het mogelijk om een tweepersoonsbed in de kamer te plaatsen. Dat zou anders niet mogelijk zijn op zo’n klein oppervlak.

Tegelijkertijd onderbreekt de erker de vide en het uitzicht nauwelijks door de toepassing van verdieping hoge puien. De schuine vloerlijn versterkt daarbij het wijdse uitzicht nog eens extra en doet de vide groter ogen. Dit effect is het sterkst zichtbaar vanuit de andere slaapkamer. De ruimtelijkheid van de vide en het uitzicht door de kamerbrede en verdiepingshoge pui die ook in die slaapkamer zijn gebruikt, wordt nauwelijks onderbroken.


Credits
  • Ontwerp: No.ARCH
  • Aannemer: KDJS b.v.
  • Fotografie: M. Cotterink & Isabel Nabuurs
Publiciteit

Deze woning is te zien in de BNN-VARA serie ‘Jan de Belastingman’ waarin het dienst doet als de presentators woning en kantoor.

Product
De MiKaDo stoel is een prototype dat gebruik maakt van digitale productietechnologieën ...

Lees meer

De MiKaDo stoel is een productie gereed prototype, ontstaan uit een praktijkstudie naar het gebruik van digitale productietechnologieën in meubelontwerp.

De stoel wordt geheel vervaardigd uit een vlakke plaat multiplex, heeft geen gelijmde of genagelde verbindingen en kan in een compacte, platte verpakking worden getransporteerd.

Digitale productietechnologieën bieden in theorie veel kansen en mogelijkheden voor het vervaardigen van complexe vormen uit een eenvoudig, vlak plaatmateriaal. Door de enorme precisie biedt het bovendien mogelijkheden voor het maken van precieze (hout)verbindingen die geen lijm of schroefverbindingen behoeven. Dat laatste biedt weer kansen voor het eenvoudig houden van de assemblage en het compact transporteren van het meubel. Dit prototype is het resultaat van een praktijkstudie naar deze mogelijkheden.

De MiKaDo-stoel wordt uit een stuk plaatmateriaal gefreesd. De onderdelen worden aan elkaar verbonden  met slechts 3 stukken draadeind en 6 verzonken moeren. Hierdoor kan het gehele meubel in een flatpack getransporteerd worden en op locatie in elkaar worden gezet. Bovendien zorgen deze niet-permanente verbindingen ervoor dat het ook eenvoudig te demonteren is en losse onderdelen bij beschadiging kunnen worden vervangen, wat de levensduur ten goede komt.   


Credits

Ontwerp: No.ARCH

Productie: No.ARCH / Van Der Plas Meubel en Project B.V.

Product Interieur
2017
Boekenkast met vrij 'zwevende' planken ...

Lees meer

Boekenkast die bestaat uit alternerende, haast vrij in de ruimte 'zwevende' planken, met ruimte voor extra hoge boeken, planten of andere objecten. 

Dit ontwerp is ontstaan uit het de behoefte aan een boekenkast met het transport-, en montagegemak van een systeemboekenkast van Ikea of Lundia, maar zonder de ruimtelijke beperkingen en met een originele en bijzondere uitstraling.

De oplossing is gevonden in een ontwerp dat gebruik maakt van een bijzondere verborgen verbinding met doorlopende draadeinden die losse, uit elkaar geplaatse planken met elkaar verbindt. In de ruimte tussen de planken ontstaan dubbel hoge ruimten die samen met twee extra lange, uitstekende planken ruimte geven voor bijzondere objecten, planten en hogere boeken.

De stabiliteit wordt gewaarbordg door een viertal dunne, aluminium kruizen aan de achterzijde en zijkanten van de kast die voldoende zijn om de verder los verbonden onderdelen voldoende stijfheid te geven.

Het geheel kan eenvoudig als 'flatpack' getransporteerd worden en is door de gebruiker zelf in elkaar te zetten. 

 


Credits

Ontwerp: No.ARCH

Productie: No.ARCH

Product
2016
Uit bamboo vervaardigde 'zwevende' trap ...

Lees meer

Uit bamboo vervaardigde 'zwevende' trap

Deze trap bestaat uit losse, van bamboe vervaardigde treden die zijn opgehangen aan de verdiepingsvloer en de wand waardoor een zwevende trap ontstaat die geheel vrij is van de vloer. 

Voor de ophanging aan de open zijde maakt het ontwerp gebruik van relatief eenvoudige verbindingsmiddelen zoals draadeind en standaard moeren en ringen.Het verband haalt de trap uit de enkelvoudige koppeling van de treden door een doorlopend draadeind. 
De oplegging op wandsteunen aan de muurzijde is verborgen waardoor de treden meer lijken te zweven.


Credits

Ontwerp: No.ARCH

Fotografie: Michiel Cotterink

Samenwerkingen Interieur
2010
Renovatie van bovenverdiepingen en zolders van drie oude panden tot kantoor en werkruimten ...

Lees meer

Renovatie van de bovenverdiepingen en zolders van drie oude panden tot stijlvolle kantoor en werkruimten


Credits

Ontwerp: Tijmen Huétink, in dienst van WAM architecten

Fotografie: Raoul Suermondt

Samenwerkingen Architectuur Prijsvraag
2014
Visie en ontwerp voor herbestemming voormalig roofdierenverblijf naar nieuw onderkomen voor Gelada’s. ...

Lees meer

Visie en ontwerp voor herbestemming voormalig roofdierenverblijf naar nieuw onderkomen voor Gelada’s.

Voor een architectenselectie heeft NoArch meegewerkt aan een door WAM architecten en Walraad architecten ontwikkelde visie en ontwerp voor het restaureren en herbestemming van het voormalige roofdieren verblijf naar een nieuw onderkomen voor een grote groep Gelada’s.

 


Credits

Ontwerp: WAM architecten

Restauratie & renovatie Architectuur Samenwerkingen
2010
Restauratie en nieuwbouw voor ambassade en consulaat van Saudi-Arabië in Den Haag ...

Lees meer

Restauratie van monumentale villa tot Ambassade en nieuwbouw van een consulaat voor het koninkrijk van Saudi-Arabië te Den Haag

In opdracht van WAM architecten werkt No.ARCH aan het ontwerp en de uitwerking van dit project dat uit twee onderdeen bestaat, namelijk de restauratie en verbouwing van een monumentale villa tot ambassade en de nieuwbouw van een consulaat op hetzelfde perceel. 


Credits

Ontwerp: WAM architecten

Impressies: Martijn Nawroth

Architectuur Samenwerkingen
2007
Stadswoningen en appartementenaan de singel in het historische centrum van Leiden ...

Lees meer

Stadswoningen en appartementenaan de singel in het historische centrum van Leiden

In opdracht van WAM architecten heeft No.ARCH gewerkt aan de technische uitwerking van dit project dat op een bijzondere locatie in het centrum van Leiden, pal naast het oudste nog werkende universiteitsobservatorium ter wereld is gelegen


Credits

Ontwerp:  ©Molenaar & Van Winden architecten / WAM architecten

Samenwerkingen Architectuur
2010
Gezinswoningen in Stationsbuurt Den Haag ...

Lees meer

Gezinswoningen in Stationsbuurt Den Haag

In opdracht van WAM architecten heeft No.ARCH gewerkt aan het ontwerp van een zevental gezinswoningen in de Stationsbuurt dat Staedion voornemens was te ontwikkelen en bouwen.

 


Credits

Ontwerp: Tijmen Huetink, in dienst van WAM architecten

Publiciteit
X